Potpora 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske
27.01.2015.

autor Hvidra RH

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima članova Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, u nedjelju i ponedjeljak 25. i 26. siječnja 2015. odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb, Savsku 66. iskazali su potporu 100 hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i branitelja Republike Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.Članovi Udruge HVIDR-a Belišće, zajedno s predstavnicima članova Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, u nedjelju i ponedjeljak 25. i 26. siječnja 2015. odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb, Savsku 66. iskazali su potporu 100 hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i branitelja Republike Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Ovim odlaskom u Zagreb, Savsku 66. Udruga HVIDR-a Belišće je, po 7-mi puta, svojom nazočnošću pokazala cjelokupnoj hrvatskoj javnosti “Da hrvatske branitelje vežu zajedništvo i ljubav prema Domovini Hrvatskoj koju smo iskazali tijekom Domovinskog rata i sada kada na demokratski način prosvjedujemo u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku” za koju su mnogi hrvatski branitelji Valpovštine i Republike Hrvatske dali svoje živote.

U ponedjeljak 26. siječnja u Savsku 66 stiglo je i 11 maratonaca koji su nakon maratona dugog 328 kilometara, pod nazivom “100% za Hrvatsku”, u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol – Osijek, svojim dolaskom dali potporu udruzi Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata i braniteljima, koji prosvjeduju već 100 dana ispred Ministarstva branitelja.

Maratonci su poduprli hrvatske ratne vojne invalide i branitelje u njihovu zahtjevu za ostavkama ministra branitelja Predraga Matića i njegovih suradnika, Bojana Glavaševića i Vesne Nađ te donošenjem Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, odnosno definiranjem Domovinskog rata kao temelja Hrvatske.
Najstariji maratonac Zlatko Milošević kojem je 64 godine, i najmlađi Domagoj Katušić od 16 godina, naglasili su da im je bila čast sudjelovati u ovom maratonu od Vukovara do Zagreba i dodali kako im nije bilo teško pretrčati tu dionicu u znak potpore prosvjedu hrvatskih branitelja.

Slijedeći odlazak u Zagreb, Savsku 66. Udruga HVIDR-a Belišće planira za 15. i 16. veljače 2015. godine.