16. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH i Tribina o nacrtu novog prijedloga Zakona
21.02.2017.

autor Hvidra RH

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

  1. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH i Tribina o nacrtu novog prijedloga Zakona

 

 

 

Temeljem provođenja plana i programa dana 12. prosinca 2016. u Voćinu održan je 16. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH na kojem je sudjelovalo 221  delegata svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a i Grada Zagreba. Saboru su nazočili i gosti: pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek i načelnik općine Voćin Predrag Filić i predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata.

 

Sabor je započeo odavanjem počasti na voćinskom spomen obilježju hrvagtskih žrtvama u Domovinskom ratu, te svečanim dočekom i ispračajem Betlehemskog svjetla mira koje su donijeli izviđači iz Slatine.

 

Na osnovu Odluka Sabora usvojena su izvješća o radu svih tijela za 2015. godinu (Predsjedništvo, Glavni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti) sa osvrtom na realizaciju plana i programa odnosno Operativnog i financijskog plana za 2015. godinu, kao i izvješće o radu tijela i provođenje plana i programa od I-XI 2016. godine. Također je usvojen Operativni i Financijski plan za 2017. godinu, kao i Strateški plan HVIDR-a RH za trogodišnje razdoblje 2017.-2020. godine.

 

Nakon radnog dijela Sabora održana je i javna Tribina na kojoj je ministar hrvatskih branitelja, g. Tomo Medved, predstavio delegatima Sabora prijedlog jedinstvenog Zakona o hrvatskim braniteljima iz  Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, na kojoj je zajednički radila radna skupina Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnika krovnih udruga branitelja iz Domovinskog rata, među kojima su bili i predstavnici HVIDR-a RH.