17. Redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH – Makarska 2017.
14.10.2017.

autor Hvidra RH

Dana 13. listopada 2017. u Makarskoj na 17. Redovnom izvještajno-izbornom Saboru HVIDR-a RH izabrani su novi članovi tijela je  novo vodstvo za iduće četiri godine. Većinom glasova za novog predsjednika Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH ponovno je izabran saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić, koju tu dužnost obnaša tijekom izbornih ciklusa neprekidno od 2004. godine. Od 250 nazočnih izaslanika iz cijele Hrvatske dobio je čak 190 glasova, dok je za njegovog protukandidata Miljenka Marića, predsjednika HVIDR-a Velika Gorica, glasovalo 59 izaslanika.

Dana 13. listopada 2017. u Makarskoj na 17. Redovnom izvještajno-izbornom Saboru HVIDR-a RH izabrani su novi članovi tijela je  novo vodstvo za iduće četiri godine. Većinom glasova za novog predsjednika Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH ponovno je izabran saborski zastupnik i predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić, koju tu dužnost obnaša tijekom izbornih ciklusa neprekidno od 2004. godine. Od 250 nazočnih izaslanika iz cijele Hrvatske dobio je čak 190 glasova, dok je za njegovog protukandidata Miljenka Marića, predsjednika HVIDR-a Velika Gorica, glasovalo 59 izaslanika

Za dopredsjednika HVIDR-a RH prvi put je izabran Ante Tandara (HVIDR-a Grada Zagreba), a za predsjednika Glavnog odbora i u novom mandatu Josip Periša (Šibensko-kninska županija).

U iduće četiri godine na čelu Suda časti biti će Jure Milas (Splitsko-dalmatinska županija), a ostali članovi su: Josip Mateša (Karlovačka), Mladen Kranjčec (Primorsko-goranska), Zlatko Plazibat (Osječko-baranjska) i Damir Vratković (Virovitičko-podravska županija), dok će Nadzorni odbor raditi u sastavu Mirko Korbar (Osječko-baranjska) predsjednik te članovi Vlado Marić (Brodsko-posavska), Stjepan Jakić (Karlovačka), Ivan Mršić (Splitsko-dalmatinska) i Željko Kralj (Zadarska županija).

U okviru Sabora održana je tribina HVIDR-a RH ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavio je prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.