17. rujna održana je 19. sjednica Glavnog odbora HVIDR-a RH
19.09.2013.

autor Hvidra RH

Temeljem ovlasti iz članka 26. Statuta HVIDR-a RH, ovim putem dostavljamo obavijest o održavanju 19. sjednice Glavnog odbora dana 17. rujna 2013. godine, na kojoj je raspravljana teška aktualna situacija u Republici Hrvatskoj i narušavanje digniteta Domovinskog rata, vezano za nasilne postupke državne vlasti i uvođenje ćirilice u gradu Vukovaru, te su u potpunosti podržane sve legitimne aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.Temeljem ovlasti iz članka 26. Statuta HVIDR-a RH, ovim putem dostavljamo obavijest o održavanju 19. sjednice Glavnog odbora dana 17. rujna 2013. godine, na kojoj je raspravljana teška aktualna situacija u Republici Hrvatskoj i narušavanje digniteta Domovinskog rata, vezano za nasilne postupke državne vlasti i uvođenje ćirilice u gradu Vukovaru, te su u potpunosti podržane sve legitimne aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Na istoj sjednici, osuđena je najava smanjivanja mirovina hrvatskim braniteljima koji su svrstani u red tzv. „povlaštenih“ osoba, oštro je osuđeno poništavanje stotine rješenja o invalidnosti i blaćenje doprinosa pripadnika HVO-a u obrani suvereniteta RH, te su osuđeni postupci predstavnika državne vlasti, posebice premijera Milanovića, u svezi nepoštivanja međunarodnih obveza i nerazumnog inzistiranja na „Lex Perkoviću“ radi kojeg je došlo do uvođenja sankcija našoj državi, te je donesena odluka o upućivanju otvorenog pisma gosp. Barrosu, predsjedniku Europske komisije, te potpredsjednici i povjerenici za pitanja pravosuđa gđi. Reding, koje dostavljamo u prilogu.

Šokirani i ogorčeni svim postupcima državne vlasti, nepoštivanjem prava branitelja i digniteta Domovinskog rata, temelja opstojnosti hrvatske države, te nerazumnim i jednostranim kršenjima međunarodnih obveza koje će proizvesti dalekosežne posljedice po državu i hrvatske građane, donesena je odluka o pokretanju inicijative prikupljanja potpisa za raspisivanje državnog referenduma o potrebi održanja prijevremenih izbora, o čemu će članovi i svi hrvatski građani biti pravodobno izvješćeni.

Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH
Josip Periša