26. SŠNIDOR – VIROVITICA 2022.
28.10.2022.

autor Hvidra RH

SVEČANO ZATVARANJE I PODJELA MEDALJA – 22. listopada 2022.

Temeljem provođenja plana i programa, Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH organizirala je tradicionalni projekt – 26. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (26. SŠNIDOR), koji je održan 22. listopada 2022. u Virovitici.

Na završnom natjecanju SŠNIDOR-a sudjelovalo je 1000 sudionika, HRVI-a, sportaša, članova 22 postave: predstavnici najboljih športskih ekipa iz svih županija i ekipa HVIDR-a HVO Herceg Bosne, koji su se natjecali u 9 invalidskih športskih disciplina: boćanje, kuglanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), šah, športski ribolov i utrka u invalidskim kolicima. Ove godine nije održana samo športska disciplina plivanje, te se nije natjecala ekipa slijepih HRVI-a iz zdravstvenih razloga. Na natjecanju su sudjelovali 100%-tni HRVI i njihova pratnja, suci, provedbeni odbor, izbornici, tijela HVIDR-a RH, predstavnici temeljnih udruga i drugi sudionici. 

Značaj organizacije SŠNIDOR-a u proteklih 26 godina njegovog održavanja, očituje se u kontinuiranim aktivnostima HRVI-a koje doprinose njihovom psihofizičkom osnaživanju, podizanju razine opće zdravstvene sposobnosti, jačanju športskih, edukativnih i terapijskih sposobnosti, poticanju druženja, zdravog života i športsko-natjecateljskih aktivnosti, u svrhu rehabilitacije i ublažavanja teških posljedica stradavanja u obrani suvereniteta RH, te u konačnici prevenciji oboljenja i smanjenju smrtnosti HRVI-a.  Natjecanje je tijekom godina iznjedrilo veliki broj paraolimpijaca koji su ostvarili zapažene rezultate i zlatne medalje na međunarodnim natjecanjima.

Nakon cjelodnevnog natjecanja u športskim disciplinama na borilištima u Virovitici i Bukviku, održano je svečano zatvaranje natjecanja, odnosno podjela pehara i medalja najboljim sportašima u dvorani Viroexpo sa početkom u 20,00 sati.

Prvo mjesto u ukupnom poretku očekivano je osvojila ekipa HVIDR-a Grada Zagreba sa 179 bodova, koja je već tradicionalno zadržala prijelazni pehar SŠNIDOR-a.

Drugo mjesto osvojila je ekipa HVIDR-a Virovitičko-podravske županije sa 168 bodova, dok je ekipa Karlovačke županije sa 151 bod osvojila treće mjesto. Pehar za fair play ove je godine osvojila ekipa HVIDR-a HVO Herceg Bosne.

                                                                                                                                          Predsjednik HVIDR-a RH

                                                                                                            Josip Đakić

Podjela pehara

Završna tablica