6. Humanitarna izložba i aukcija umjetnina «Umjetnošću do ključa istine i slobode»
29.11.2012.

autor Hvidra RH

U organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH organizira se 6. Humanitarna izložba i aukcija umjetnina pod nazivom «Umjetnošću do ključa istine i slobode» koja će se održati dana 30. studenog 2012. godine (petak) u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu, sa početkom u 19.00 sati. Umjetnička djela koja će se prezentirati na humanitarnoj izložbi i aukciji rezultat su rada 60 umjetnika hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Domovinskog rata koji su sudjelovali u radu umjetničke radionice u sklopu održavanja 17. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata (17. SŠNIDOR), u vremenskom razdoblju od 6. do 10. studenog 2011. godine.

Umjetnici su radili u slijedećim tehnikama: ulje, akril, pastel, kiparstvo u drvetu i kamenu, te je izrađeno cca 120 umjetničkih djela. Osim slikara i kipara, sudjelovala su i dva pjesnika koji su pratili rad radionice i obavljali poslove vezane za potrebe izrade kataloga za održavanje aukcije.

Umjetnička radionica organizirana je u svrhu psihosocijalne rehabilitacije i unapređenja zdravstvenih sposobnosti hrvatskih branitelja, stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a RH, te organiziranja humanitarne aukcije u svrhu pomoći hrvatskim braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata.

Na aukciji će se ponuditi 12 ponajboljih umjetničkih djela (slika i skulptura), dok će ostalih 77 umjetnina sa utvrđenim cijenama biti izloženo na izložbi. Humanitarna aukcija se organizira u svrhu pomoći u obrani hrvatskih branitelja, pomoći braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima u teškom materijalno-egzistencijalnom stanju, kao i teškom zdravstvenom stanju, te u cilju prezentacije umjetničkih djela hrvatskih branitelja.

Predsjednik HVIDR-a RH
Josip Đakić

Pozivnica za humanitarnu akciju (.pdf)