PRIOPĆENJE Zgroženi smo naslovnicom najnovijeg broja Samostalnog srpskog tjednika „Novosti“
06.10.2010.

autor Hvidra RH

Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata zgroženi su naslovnicom najnovijeg broja …
Hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata zgroženi su naslovnicom najnovijeg broja Samostalnog srpskog tjednika „Novosti“, kojega izdaje Srpsko narodno vijeće na čelu kojega je dr. Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a i zastupnik Hrvatskog sabora, a posebice zato što se isti tjednik financira iz državnog proračuna.

Naime, naslovnica navedenog tjednika u broju 563 od 1. listopada odnosno „1. oktobra“, kako stoji na naslovnici, donosi fotografiju dvaju borbenih zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane MiG-21, uz naslov: „OBADVA, OBADVA SU PALA!“ očigledno aludirajući na uzvike hrvatskog branitelja Filipa Gaćine, poznatog po legendarnom uzviku “Obadva, obadva, oba su pala!”.

Filip Gaćina je bio jedan od tisuća hrvatskih branitelja koji su krenuli u obranu domovine vođeni prije svega srcem i domoljubljem. Njegov pobjedonosni usklik doživjeli smo i pamtit ćemo kao simbol naše borbe za slobodu i neovisnost, koju smo tako krvavo izborili. Zahvaljujući njemu i svima koji su se spremno odazvali na zov domovine te napose žrtvama tisuća naših branitelja, obranili smo Lijepu našu od velikosrpske agresije i sada smo je spremni ponovno braniti, ovaj put od medijske agresije.

Ne dopuštamo nikome da dira u naše svetinje – našu časnu obranu u Domovinskom ratu i žrtve naših suboraca u obrani domovine!

Ovo nije prvi puta da se navedeni tjednik upušta u vrijeđanje ustavnih prava hrvatskih građana i digniteta Domovinskog rata, a što je bilo vidljivo i u broju od 6. kolovoza ove godine u povodu obilježavanja Dana Domovinske zahvalnosti kada su objavili sliku hrvatskog vojnika u liku vampira, pod naslovom “Olujom do mira”.

Tražimo od Vlade Republike Hrvatske da žurno donese odluku o prestanku financiranja tjednika „Novosti“, koji ovakvom uredničkom politikom ne samo što ne zastupa interese srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, nego izravno radi na širenju govora mržnje, nacionalne i etničke netrpeljivosti, krši hrvatske zakone i izravno vrijeđa ustavna prava hrvatskih građana, a posebice otvara duboke rane hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

Predsjednik HVIDR-a RH
Josip Đakić