9. Umjetnička radionica HVIDR-a RH
13.10.2014.

autor Hvidra RH

Temeljem provođenja Plana i programa za 2014. godinu, u organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH održati će se tradicionalna 9. Umjetnička radionica sastavljena od umjetnika, hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u vremenskom razdoblju od 16. do 19. listopada 2014. godine u gradu Krapini, općina Petrovsko. Do sada su domaćini – gradovi održavanja umjetničkih radionica HVIDR-a RH bili Šibenik, Zadar i Virovitica.Temeljem provođenja Plana i programa za 2014. godinu, u organizaciji Zajednice županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH održati će se tradicionalna 9. Umjetnička radionica sastavljena od umjetnika, hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata u vremenskom razdoblju od 16. do 19. listopada 2014. godine u gradu Krapini, općina Petrovsko. Do sada su domaćini – gradovi održavanja umjetničkih radionica HVIDR-a RH bili Šibenik, Zadar i Virovitica.

Organizatori programa su Glavni odbor i Predsjedništvo HVIDR-a RH, a voditelj umjetničke radionice je renomirani umjetnik, hrvatski ratni vojni invalid g. Antun Ferbežar-Tonča.

Tijekom održavanja radionice, umjetnici se pri izradi svojih djela koriste slijedećim tehnikama: ulje, akril, pastel, kao i kiparstvo u drvetu i kamenu. Osim slikara i kipara, sudjeluju i pjesnici koji prate rad radionice i obavljaju poslove vezane za potrebe izrade kataloga za održavanje humanitarne aukcije.

Umjetnička radionica organizirana je u svrhu psihosocijalne rehabilitacije i unapređenja zdravstvenih sposobnosti hrvatskih branitelja i HRVI-a, stvaranja fundusa umjetničkih djela HVIDR-a , te organiziranju tradicionalne humanitarne aukcije i izložbe koja će održati slijedeće godine. Sav prihod aukcije namijenjen je obrani hrvatskih branitelja, kao i pomoći hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata u teškoj materijalno-egzistencijalnoj i zdravstvenoj situaciji. Dio fundusa umjetničkih djela biti će prezentiran na izložbama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu tijekom ove i slijedeće godine.

Predsjednik HVIDR-a RH
Josip Đakić