Đakić je u pravu kada kaže da je zaposlenje Vesne Nađ u Ministarstvo uprave podla odluka!
16.03.2017.

autor Hvidra RH

Autor: I.BabićPonedjeljak, 13. Ožujak 2017. u 10:19

Bivša zamjenica ministra branitelja Predraga Matića, SDP-ovka Vesna Nađ, inače bliska suradnica Davora Bernardića, zbog čijeg je zapošljavanja u Ministarstvu uprave glas podigao Josip Đakić, a potom prijetivši ostavkom reagirao i ministar Kovačić, na novo je mjesto zasjela zahvaljujući ministru Medvedu koji je nije želio u svom sektoru, pišu 24sata.U međuvremenu je uzela plaće po stistemu “6+6” i tako postala presedan u zapošljavanju dužnosnika

Hoće li se smiriti tenzije između saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića i potpredsjednika Vlade Ivana Kovačića, nakon što je premijer Plenković stao iza Mostovog ministra i dalje je neizvjesno, pogotovo nakon novih detalja koji izlaze u javnost u povodu tog slučaja.Podsjetimo, u subotu je objavljena informacija kako će ministar Kovačić podnijeti ostavku na dužnosti u Vladi zato što je Đakić kazao kako je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave “podla odluka”.

Kovačić je ostavkom zaprijetio ukoliko se Đakić ne ispriča za takvu izjavu. No, kako stvari stoje, čini se, da od Đakićeve isprike neće biti ništa.Đakić je u telefonskom razgovoru za N1 kazao kako iza svoje izjave stoji te kako se nema namjeru ispričati Kovačiću. A najnoviji detalji koji su isplivali u javnosti idu u prilog Đakićevoj tvrdnji da je imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave “podla odluka”.Naime, po pisanju 24 sata bivša zamjenica ministra branitelja Predraga Matića, Vesna Nađ zbog čijeg je zapošljavanja u Ministarstvu uprave glas podigao Josip Đakić, a potom prijetivši ostavkom reagirao i ministar Kovačić, na novo je mjesto zasjela zahvaljujući ministru Medvedu koji je nije želio u svom sektoru.

Jamila 127 tisuća kuna

U međuvremenu je uzela plaće po stistemu “6+6” i tako postala presedan u zapošljavanju dužnosnika. Iza zapošljavanja zamjenica bivšeg ministra branitelja Predraga Matića Vesne Nađ kod ministra uprave Ivana Kovačića nalazi se presedan u zapošljavanju u državnoj upravi. Naime, Nađ je iskoristila svoje pravo na plaću nakon smjene po sistemu 6+6 i na račun toga uzela 127 tisuća kuna, a potom je raspoređena u drugo ministarstvo što se dosad među dužnosnicima još nije dogodilo. No, to je od ministra Kovačića tražio ministar branitelja Tomo Medved pa je Vlada takav prijedlog kasnije i potvrdila, pišu 24sata navodeći kako je stoga Kovačić i reagirao na napad HDZ-ovca Josipa Đakića. A Vlada je u nedjelju objavila da neće biti ostavke Kovačića jer je Nađ premještena sporazumno iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave međutim nisu objasnili kako je moguće da se dogodio presedan. Nađ je, i prije nego što je postala zamjenica Matiću, bila zaposlena u Ministarstvu branitelja, i to od 1998. SDP-ova dužnosnica kaže da ju sadašnji ministar branitelja Tomo Medved nije htio vratiti na staro radno mjesto nego ju je u biti prisilio da ode i iskoristi pravo na šest plus šest.

SDP-ovka Vesna Nađ Bernardićeva bliska suradnica

Ali onda se dogodio obrat, piše 24 sata.“Odmah po razrješenju tražila sam, sukladno zakonu, povratak na adekvatno radno mjesto u ministarstvo u kojem sam bila državni službenik od 1998. godine. Ministar me nije rasporedio nego je obavijestio Vladu da imam pravo 6 plus 6. Žalila sam se Odboru za državnu službu. Odbor je u veljači ove godine naredio ministarstvu da donese rješenje o rasporedu sukladno zakonu i sporazumu o povratku u državnu službu u roku 15 dana”, ispričala je Nađ kojoj je nakon isplaćene otpremnine prihvaćena žalba te je vraćena na posao. Zakonska odredba po kojoj mora vratiti otpremninu ne postoji. Sama ne otkriva koliko je dobila, međutim na temelju izračuna po njenoj plaći riječ je o 127.500 kuna.Budući da je Medved protiv Nađ prosvjedovao s braniteljima u Savskoj ulici nije je želio natrag u Ministarstvu pa je s Kovačićem dogovorio premještaj. U Ministarstvu uprave ona bi trebala raditi kao viši upravni savjetnik, piše 24sata. Dakle, objavljivanjem novih detalja, na površinu isplivava pravi razlog Đaklićeve ljutnje i njegove tvrdnje da se tu radi o podloj odluci. Inače, Nađ je trenutačno potpredsjednica zagrebačkog SDP-a i bliska suradnica Davora Bernardića. Nakon svega ovoga teško je predvidjeti kako će se stvari dalje odvijati i teško je povjerovati da bi se Josip Đakić za svoju izjavu mogao ispričati. A i zašto bi, ako je sve ovo što je naknadnop izašlo u medijima točno.