Dodjela prizanja povodom obilježavanja 30. Obljetnice osnutka HVIDR-a RH
28.02.2022.

autor Hvidra RH

U povodu obilježavanja 30. obljetnice osnutka HVIDR-a RH Predsjedništvo i Glavni odbor podijelili su priznanja zaslužnim članovima.

Povelju zahvalnosti HVIDR-a RH za iznimne zasluge na području socijalne i pravne zaštite HRVI-a, višegodišnji rad na unaprjeđenju ustroja i rada HVIDR-a RH, realizaciji projekata, te doprinos razvitku ugleda i položaja udruge u RH i inozemstvu dobili su: JOSIP ĐAKIĆ, JOSIP PERIŠA, ANTE TANDARA, PETAR BANIĆ, MLADEN MARINKOVIĆ, MARKO GUDELJ, ŽELJKO PERIĆ, STIPAN GRGIĆ, DRAGAN RADIĆ, ZLATKO UREMOVIĆ, ŠTEFAN PAUN, MLADEN ERAK, DRAGUTIN ŠPAC, MATO BUBAŠ, STJEPAN GUDEC, VITOMIR BAJAC, ZDENKO POŽGAIN, JURAJ ŠKRTIĆ, IVAN JURKOVIĆ, IVO LOVRENČIĆ, MARKO KLASAN i ZVONKO FILIPČIĆ.

Zahvalnicu za istaknute zasluge i doprinos u  ustroju i radu tijela HVIDR-a RH dobio je JURE MILAS –  predsjednik Suda časti HVIDR-a RH.

U restoranu „ŠARM“  Povelja zahvalnosti dodijeljena je mr.sc. ANTI VUČIĆU, posebnom savjetniku ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za iznimne zasluge na području socijalne i pravne zaštite HRVI-a,  te doprinos razvitku ugleda i položaja udruge u RH i inozemstvu.

Zlatni grb HVIDR-a RH dodijeljen je Valentinu Rajkoviću, predsjedniku HVIDR-a Novi Zagreb Istok-Zapad i IVICI KUPREŠAKU, predsjedniku HVIDR-ae Dubrava za iznimne zasluge na području socijalne i pravne zaštite HRVI-a, ustroju udruge, te aktivan doprinos u borbi protiv pandemije COVID-19 i ublažavanju posljedica potresa kroz postrojbe Civilne zaštite. Zlatni grb dodijeljen je i Antunu Pintaru, predsjedniku HVIDR-a Petrinja za iznimne zasluge na području socijalne i pravne zaštite HRVI-a, ustroju udruge, te aktivan doprinos u aktivnostima ublažavanja posljedica potres.

Zlatni grb pripao je i voditeljima projekata – ANTI MIHALJEVIĆU, za izniman doprinos na području promicanja sportsko-rekreativnih sposobnosti HRVI-a i istaknute zasluge u dugogodišnjoj organizaciji najvećeg projekta SŠNIDOR-a i ANTUNU FERBEŽARU za izniman doprinos na području promicanja umjetničko-stvaralačkih sposobnosti HRVI-a i istaknute zasluge u dugogodišnjoj organizaciji umjetničke kolonije HVIDR-a RH.

Za istaknute zasluge i doprinos u ustroju i radu tijela HVIDR-a RH zahvalnice su pripale: JOSIPU MATEŠA, STJEPANU JAKIĆU, MLADENU KRANJČECU i IVANU MRŠIĆU.

Za istaknute zasluge i doprinos u osnivanju i radu HVIDR-a RH zahvalnice su dobili: DRAGUTIN IHAS, JAKO BARAĆ i BRANKO JURIŠIĆ.

Zahvalnice su dodijeljene i predsjednicima udruga i dugogodišnjim članovima tijela: SLAVKO JURIĆ (VUKOVAR), NENAD KRIŽIĆ (VIROVITIČKO-PODRAVSKA), DAMIR BADANJAK (KUTINA), IVICA LEROTIĆ (PULA) I IVAN PUKLAVEC (VARAŽDIN).

Nagrada je dodijeljena i MATI PUDIĆU, i to za istaknute zasluge i doprinos na području socijalne i pravne zaštite HRVI, ustroju i radu udruge sa najvećim brojem članova – HVIDR-a Slavonski Brod.