Edukacija – prezentacija knjiga o Domovinskom ratu u izdanju Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata
14.10.2023.

autor Hvidra RH

Slijedom provedbe aktivnosti HVIDR-a RH pod nazivom „Suradnja sa udrugom HVIDR-a HVO Herceg-Bosne“, dana 14. listopada 2023. godine u Malom Lošinju, održano je predstavljanje tri knjige u izdanju Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata: „HVO u obrani Sarajeva 1992.-1993.“, „Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini 1991.-1995.“ i „Zločini armije BiH nad Hrvatima Središnje Bosne i Sjeverne Hercegovine – svjedočanstva“.

Zapaženo interaktivno predstavljanje knjiga prezentirali su Izv.prof.dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i doc.dr.sc. Julija Pletikosić – voditeljica Odjela za znanstveno istraživanje.

Na edukaciji su sudjelovali članovi tijela HVIDR-a RH, članovi tijela županijskih zajednica i predsjednici udruga na području RH, kao i članovi tijela HVIDR-a HVO Herceg-Bosne, koji su ovom edukacijom unaprijedili znanja i iskustva o zločinima i njihovim posljedicama, kao i ratnom putu povijesnih postrojbi HVO-a u svezi promicanja istine o Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini.