„Hodnja BRUSNIK – BUČJE – VOĆIN“
11.01.2015.

autor Hvidra RH

Želeći odati poštovanje kao i spomen na dvanestoricu poginulih hrvatskih branitelja pripadnika slavne virovitičke 127. brigade u akciji oslobađanja sela Brusnik pokraj Pakraca dana 29. prosinca 1991. godine u subotu 10. siječnja 2015. godine nakon komemoracije kod spomen obilježja Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije provela je hodnju Brusnik – Bučje – Voćin.Želeći odati poštovanje kao i spomen na dvanestoricu poginulih hrvatskih branitelja pripadnika slavne virovitičke 127. brigade u akciji oslobađanja sela Brusnik pokraj Pakraca dana 29. prosinca 1991. godine u subotu 10. siječnja 2015. godine nakon komemoracije kod spomen obilježja Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije provela je hodnju Brusnik – Bučje – Voćin.

Lijepo vrijeme pogodovalo je brojnim sudionicima hodnje do mjesta Bučje gdje je o stradanju i zlostavljanju zatočenih u logoru sudionica hodnje govorio Stipan Grgić predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Požeško-slavonske županije nakon čega je molitvom i paljenjem svijeća odana počast stradalim u logoru. Na dijelu hodnje kroz mjesto Kamenska odana je počast i sedmorici poginulih pripadnika 123 brigade hrvatske vojske iz Požege kod spomen obilježja. Hodnja je završila u Voćinu gdje je sudionika dočekao načelnik Općine Voćin Predrag Filić a na spomen obilježju voćinskim žrtvama odana je počast.

Hodnja je provedena u sklopu projekta „Samopoštovanje hrvatskim braniteljima“ koji je odobrilo Ministarstva branitelja na natječaju. U hodnji su sudjelovati članova Udruga HVIDR-a Slatina, Orahovica, Virovitica, branitelji iz Voćina, članovi Udruge Specijalne policije „Trenk“ iz Požege i „Orao“ iz Osijeka, članovi Udruge Prvi hrvatski redarstvenik Virovitičko-podravske županije te predsjednik HVIDR-a Republike Hrvatske i saborski zastupnik Josip Đakić.