HVIDR-a Belišće radno obilježila „Dan HVIDR-e RH“
26.02.2015.

autor Hvidra RH

Kako je i najavljeno, Udruga HVIDR-a Belišće „Dan HVIDR-e RH“ 25. veljače, obilježila je radno postavljanjm jarbola i hrvatske trobojnice na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Pavi Horvatu, Marku Pavloviću, Darku Dervenšeku i Damru Banoviću, u malom Baranjskom mjestu Torjanci, mjestu prve oružane akcije hrvatske vojske na okupiranu Baranju.Kako je i najavljeno, Udruga HVIDR-a Belišće „Dan HVIDR-e RH“ 25. veljače, obilježila je radno postavljanjm jarbola i hrvatske trobojnice na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Pavi Horvatu, Marku Pavloviću, Darku Dervenšeku i Damru Banoviću, u malom Baranjskom mjestu Torjanci, mjestu prve oružane akcije hrvatske vojske na okupiranu Baranju.

U sklopu obilježavanja dana HVIDR-e RH, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem „Poetika“, Ustanovom za obrazovanje odraslih iz Osijeka, Udruga HVIDR-a Belišće je za 60 hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Valpovštine organizirala, drugi po redu, tečaj za „Rukovatelja motornom pilom“.

Ovaj tečej, koji se po završetku školovanja upisuje u radnu knjižicu polaznika, je u sklopu Programa obrazovanja odraslih koji Udruga HVIDR-a Belišće provodi tijekom 2015. godine.