Hvidra o Nađ i Tafri: Hrvatska vlast se ruga braniteljima i djeci heroja
16.03.2017.

autor Hvidra RH

Datum objave: 14.03.2017 | 21:14Autor: mpd/Večernji.hr

Hrvatska vlast ruga se hrvatskim braniteljima, poručuje u priopćenju u utorak umirovljeni pukovnik Antun Moguš, tajnik Hvidre Grada Zagreba, komentirajući, kako kaže, “zbrinjavanje” dugogodišnjih djelatnica Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja Višnje Tafre i Vesne Nađ na nove poslove u Ministarstvo uprave Vlade Republike Hrvatske”.

 

“Energija kojom Vlada Republike Hrvatske rješava premještaje u svojim resorima i iznalaženje novih pozicija za trajno zbrinjavanje navedenih kadrova, duboko vrijeđa više stotine tisuća nezaposlenih građana Republike Hrvatske, a poglavito nezaposlene i razvojačene hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji i djecu poginulih ratnih heroja”, piše Moguš, pitajući se čime su to ovu državu zadužile “navedene heroine” da ih hrvatske institucije stavljaju u vrstu zaslužnijih građana od onih koji su obranili i stvorili Republiku Hrvatsku, prenosi Večernji.hr.

“Zar čelnici državnih institucija ne vide bolne rastanke roditelja i djece na autobusnim kolodvorima diljem Domovine, gdje dnevno na stotine mladih i školovanih ljudi odlazi prati tanjure u europske prijestolnice. Zar oni nakon višegodišnjeg čamljenja po biroima za zapošljavanje nisu dostojni obnašati poslove u javnoj, lokalnoj i državnoj upravi. Ili im je jedini krimen što nisu bili u mogućnosti služiti bivšim predsjednicima Mesiću i Josipoviću kao Višnja Tafra, ili ministrima Kosor i Matiću kao Vesna Nađ. Nažalost, ova kadrovska državna aktivnost neodoljivo miriše na neka skoro zaboravljena partijska vremena zbrinjavanja svojih podobnih i zaslužnih kadrova. Stoga želim u ime ogromnog korpusa hrvatskih branitelja i domoljuba iz Domovinskog rata poručiti čelnicima hrvatske države da je ovaj čin „kadrovskog zbrinjavanja“ izravno podcjenjivanje i ruganje hrvatskih vlasti prema najranjivijim braniteljskim i stradalničkim kategorijama društva. Izgleda da je olako i vrlo brzo zaboravljeno kako je upravo taj braniteljski korpus svojom domoljubnom i demokratskom energijom iznjedrio sadašnju hrvatsku vlast”, smatra Moguš, koji sugerira Vladi, ako Nađ i Tafra ne udovoljavaju profesionalnim kriterijima na postojećim radnim mjestima, da ih umjesto u Ministarstvo javne uprave Vlade RH, “prerasporede na Hrvatski zavod za zapošljavanje”.