Natjecanja – svečano zatvaranje i podjela medalja – 27. SŠNIDOR
16.10.2023.

autor Hvidra RH

Temeljem provođenja plana i programa, Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH organizirala je tradicionalni projekt – 27. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata (27. SŠNIDOR), koji je održan 13. – 15. listopada 2023. u Malom Lošinju.

Nakon svečanog otvaranja 13. listopada održana je utrka u invalidskim kolicima ulicom Lošinjskih kapetana do Trga Republike Hrvatske. Prvo mjesto osvojio je dugogodišnji pobjednik, Ivica Vujica, predstavnik HVIDR-a Grada Zagreba. Drugo mjesto osvojio je Alen Ružić iz HVIDR-a Međimurske županije, dok je treće mjesto osvojio Albert Jurković iz HVIDR-a Varaždinske županije. Medalje su najboljim sportašima uručili potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić i predsjednik HVIDR-a RH, Josip Đakić.

Na završnom natjecanju SŠNIDOR-a sudjelovalo je 1000 sudionika, HRVI-a, sportaša, članova 22 postave: predstavnici najboljih športskih ekipa iz svih županija i ekipa HVIDR-a HVO Herceg Bosne, koji su se natjecali u 9 invalidskih športskih disciplina: boćanje, kuglanje, viseće kuglanje, elektronski pikado, stolni tenis, streljaštvo (zračna puška), šah, športski ribolov i utrka u invalidskim kolicima. Ove godine nije održana samo športska disciplina plivanje, te se nije natjecala ekipa slijepih HRVI-a iz zdravstvenih razloga. Na natjecanju su sudjelovali 100%-tni HRVI i njihova pratnja, suci, provedbeni odbor, izbornici, tijela HVIDR-a RH, predstavnici temeljnih udruga i drugi sudionici.

Nakon cjelodnevnog natjecanja u športskim disciplinama na borilištima u Malom Lošinju, 14. listopada održano je svečano zatvaranje natjecanja, odnosno podjela pehara i medalja najboljim sportašima u dvorani hotela Aurora, sa početkom u 21,00 sati.

Prvo mjesto u ukupnom poretku očekivano je osvojila ekipa HVIDR-a Grada Zagreba sa 164 boda, koja je već tradicionalno zadržala prijelazni pehar SŠNIDOR-a.

Drugo mjesto osvojila je ekipa HVIDR-a Brodsko-posavske županije sa 156 bodova, dok je ekipa Virovitičko-podravske županije sa 149 bodova osvojila treće mjesto. Pehar za fair play ove je godine osvojila ekipa HVIDR-a Šibensko-kninske županije.