Održan Sabor HVIDRA-e
14.10.2014.

autor Hvidra RH

U kongresnoj dvorani hotela Alem u Baškom Polju održan 14. redovni izvještajni Sabor HVIDRA-e Republike Hrvatske koji je sazvao predsjednik Josip Đakić, kojemu su krajem prošle godine u Zagrebu na izbornom Saboru delegati i po treći iskazali povjerenje da bude na čelu Udruge koja danas okuplja više od 36.000 članova.U kongresnoj dvorani hotela Alem u Baškom Polju održan 14. redovni izvještajni Sabor HVIDRA-e Republike Hrvatske koji je sazvao predsjednik Josip Đakić, kojemu su krajem prošle godine u Zagrebu na izbornom Saboru delegati i po treći iskazali povjerenje da bude na čelu Udruge koja danas okuplja više od 36.000 članova.

Tom prigodom su nakon rasprave usvojena i izvješća o radu – Predsjedništva, Glavnog odbora, Suda časti i Nadzornog odbora za 2013. i prvih šest mjeseci 2014., kao i financijska izvješća. Istodobno je usvojen i strateški plan HVIDRA-e za razdoblje 2014. – 2016., kao i Operativni plan za 2015. godinu. Na Saboru se raspravljalo i o drugim temama, a ponaosob o provođenju zakona i kršenju prava hrvatskih ratnih vojnih invalida.

Osim toga, u Hotelu Alem održana je tribina na temu “Istina o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”. Riječ je o zajedničkom projektu čiji su partneri Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini i udruge iz Domovinskog rata Bosne i Hercegovine, među kojima je i HVIDRA HVO-a Herceg Bosna. Sudionike tribine pozdravio je predsjednik HVIDRA-e RH Josip Đakić. Na ovu temu predavanje je o zajedničkom projektu održao Željko Raguž, v.d. ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, a još su govorili Jasna Zlomislić, predsjednica zajednice županijskih zajednica udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HVO HB Mostar, Dragan Raić, predsjednik HVIDRA-e HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja visokih ratnih odličja HVO HB i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne, te predstavnici Ministarstva branitelja nadležni za poslove branitelja BiH, kao i predstavnici lokalne vlasti.

Istodobno, u organizaciji HVIDRA-e RH u Baškom Polju je održana i tribina na temu “Nevidljive rane Domovinskog rata”. Tribinu na kojoj se govorilo o problemima smrtnosti hrvatskih branitelja od posljedica stradavanja u Domovinskom ratu, kao i o razvoju novih metoda i tehnologija u liječenju i prevenciji posttraumatskog ratnog poremećaja otvorio je predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić. Tribinu su vodili eminentni, iskusni stručnjaci prof. dr. sc. Krešimir Ćosić, general pukovnik u mirovini, inače redoviti profesor Sveučilišta u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i prim. mr. sc Elvira Koić iz Virovitice, predsjednica Hrvatske udruge za prevenciju suicida. (www.icv.hr, tm, Fotografije: Nenad Križić)

Preuzimanje pdf dokumenata