Održana promocija knjige „Čovjek i njegova sjena“, dr. Ante Kovačevića
02.12.2014.

autor Hvidra RH

Kako je i najavljeno, u organizaciji Udruge HVIDR-a Belišće u prepunoj dvorani Velike vijećnice grada Belišća održana je dana 01. prosinca 2014. godine promocija knjige „Čovjek i njegova sjena“, dr. Ante Kovačevića. Knjige koja govori o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sustava i prakse u bivšoj Jugoslaviji, ali i potrebi oproštenja i pomirenja.

Kako je i najavljeno, u organizaciji Udruge HVIDR-a Belišće u prepunoj dvorani Velike vijećnice grada Belišća održana je dana 01. prosinca 2014. godine promocija knjige „Čovjek i njegova sjena“, dr. Ante Kovačevića.

Knjige koja govori o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sustava i prakse u bivšoj Jugoslaviji, ali i potrebi oproštenja i pomirenja.

U predstavljenoj knjizi autor iznosi svoja sjećanja i dokumente kako bi opisao vlastita stajališta o događajima i ljudima iz vremena komunističke represije, koju je sam imao prilike osjetiti na vlastitoj koži. Pritom se osvrće na susret sa svojim bivšim progoniteljem, udbašem Željkom Kekićem-paukom, koji mu je priznao da ga je uhodio, špijunirao i progonio. No, poruka knjige ipak leži u praštanju i pomirenju na istini.

Nakon što je domaćin, dogradonačelnik grada Belišća gosp. Domagoj Varžić, pozdravio okupljene, odgledan je kratak videoisječak iz emisije HRT-a Hrvatska uživo u kojemu autor knjige dr. Kovačević, zajedno sa Željkom Kekićem – paukom, čovjekom koji ga je kao tajni agent UDBA-e za vrijeme komunističkog režima uhodio, progovara o nastanku knjige i potrebi lustracije u hrvatskom društvu.

Promocija je nakon toga nastavljena riječima autora knjige „Čovjek i njegova sjena“, dr. Ante Kovačevića, književnika, bečkog doktora filozofije, hrvatskog političkog robijaša i mučenika kojeg je komunistička vlast kidnapirala 1981. i godinu dana poslije, na montiranom pol. procesu, osudila na osam i pol godina robije. Hrvatskog domoljuba koji je najljepši dio svoje mladosti proveo u zloglasnom kazamatu Zenica, bivšeg saborskog zastupnika.