Održane Sportske igre HVIDR-e Čađavica 2010.
09.02.2010.

autor Hvidra RH

Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Općina Čađavica organizirali su „Športske igre Čađavica 2010″ koje su odigrane u Čađavici.Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Općina Čađavica organizirali su „Športske igre Čađavica 2010″ koje su odigrane u Čađavici. Natjecale su se momčadi: Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina, Orahovica i momčad Općine Čađavica u športskim disciplinama: elektronski pikado, stolni tenis, bela, viseća kuglana i šah. Prije početka športskih igara predstavnici ZU HVIDR-a VPŽ i Općine Čađavica položili su vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Čađavici gdje su simbolično i otvorene igre uz blagoslov župnika župe Čađavica vel. Valentina Halića.

Sportske igre koje su održane u Čađavici organizirane su povodom 18-te obljetnice priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine. Podršku natjecateljima, pružili su svojim dolaskom, Darko Beštek savjetnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, Josip Nemec gradonačelnika grada Orahovica, načelnike Općina Sopje Josip Granjaš, načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik Općine Voćin Predrag Filić te načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je tom prigodom naglasio ponos u doprinosu općine Čađavica u Domovinskom ratu jer su sedmorica 7 poginulih hrvatskih branitelja, obveza da se ne zaboravi stradanje i žrtva u stvaranju Domovine.

Nazočnima su se obratili i Mirko Mališ, koji je pozvao na održavanje igara u Općini Čačinci, a nadahnutim govorom obratio se je i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec, koji je istaknuo ponos branitelja te pohvalio rad HVIDR-a Orahovica i Županijske HVIDR-a.

Rezultati igara

U disciplini šah pojedinačni plasman je nagrađen medaljama: 1. Franjo Vidalina HVIDR-a Virovitica, 2. Mijo Sedić HVIDR-a Slatina i 3. Željko Žuti HVIDR-a Virovitica. Elektronski pikado: 1. Marko Kalem HVIDR-a Orahovica, 2. Damir Mrva HVIDR-a Slatina i 3. Mirko Poljanac HVIDR-a Virovitica. Bela: 1. Željko Žeravica i Duje Jurić HVIDR-a Virovitica, 2. Stjepan Pavić i Damir Vratković HVIDR-a Orahovica i 3. Ivan Buti i Zvonko Antolović HVIDR-a Slatina. Stolni tenis: 1. Dragan Rukavina HVIDR-a Slatina, 2. Mario Mužar HVIDR-a Orahovica i 3. Darko Kupres HVIDR-a Slatina. Viseća kuglana: 1. Damir Krklec HVIDR-a Orahovica, 2. Zvonko Gorički HVIDR-a Virovitica i 3. Dalibor Pintarić Općina Čađavica. Konačni poredak: 1. HVIDR-a Orahovica 15 bodova, 2. HVIDR-a Virovitica 14 bodova, 3. HVIDR-a Slatina 13 bodova i 4. Općina Čađavica 8 bodova. Zahvaljujući sponzorima Jukić d.o.o. Čađavica, građevinski obrt Horvat Nos. Dubrava, Caffe bar Konta Čađavica i Stoponja d.o.o. koji su prepoznali značaj ovih igara svi sportaši koje su se natjecali na igrama kao i gosti dobili su na poklon prigodne majice. Zahvaljujući svima na potpori u radu predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Nenad Križić najavio je igre u Općini Lukač, turnir u Pitomači i Čačincima.