Otvorene 19. Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata
05.10.2013.

autor Hvidra RH

Pred više od tisuću sudionika, u prostoru Gradske sportske dvorane svečano su otvorene 19. po redu Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata, koje su okupile predstavnike svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH i HVO-a. Ovo veliko natjecanje kojem je Makarska domaćin drugi put u povijesti, danas će obuhvatiti ukupno 28 različitih sportskih kategorija a svečano zatvaranje te podjela priznanja i proglašenja …Pred više od tisuću sudionika, u prostoru Gradske sportske dvorane svečano su otvorene 19. po redu Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata, koje su okupile predstavnike svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH i HVO-a. Ovo veliko natjecanje kojem je Makarska domaćin drugi put u povijesti, danas će obuhvatiti ukupno 28 različitih sportskih kategorija a svečano zatvaranje te podjela priznanja i proglašenja najboljih na programu su večeras u hotelu Alem u Baškom Polju.

Uz nekolicinu uvaženih gostiju – između ostalih predsjednika HVIDRA-e i saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Zlatka Ževrnju, pomoćnicu Ministra branitelja Nevenku Benić te zamjenika makarskog gradonačelnika Mira Družianića svečanost je otvorila Gradska glazba Makarske te klapa Srdela, koja je otpjevala himnu Lijepa naša, dok je u kasnijem dijelu programa nastupila i Zorica Andrijašević Donna.

U svojem obraćanju Miroslav Družianić podsjetio je kako je pred dobrim dijelom istih sudionika otvarao prve ovakve igre, također u našem Gradu. – Drago mi je vidjeti da vas je prisutno preko tisuću, da nas je poslužilo lijepo vrijeme te da imamo sve uvjete za jedno krasno druženje u Makarskoj. Hvala vam za sve što ste kao vitezovi i heroji Domovinskog rata dali za slobodu naše jedine, samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Posebnu dobrodošlicu želim u ime svih Makarana i nadam se dobrom druženju, neka pobijede najbolji i vjerujem da ćemo se jednom ponovno vidjeti u našem gradu, poručio je Družianić. Vrijedno je također spomenuti da je ovom prilikom Marinku Muciću, preminulom branitelju i invalidu Domovinskog rada, posthumno dodijeljeno priznanje koje je preuzeo njegov sin Mališa Mucić. (Makarsko primorje)

[nggallery id=20]