PHILEA Forum 2023. u Šibeniku
07.06.2023.

autor Hvidra RH

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH sudjelovala je na prestižnom PHILEA Forumu 2023. u Šibeniku. Ovaj forum, organiziran od strane renomirane međunarodne organizacije PHILEA – Philanthropy Europe Association, okupio je vodeće zaklade iz cijele Europe i svijeta, zajedno s nacionalnim savezima zaklada, kako bi raspravljali o ključnim izazovima današnjice te oblikovanju budućnosti Europe iz perspektive međunarodne, regionalne i lokalne zajednice.

Forum je privukao oko 700 uglednih gostiju, a suorganizator i domaćin Foruma – Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva omogućila je delegaciji HVIDR-a RH priliku za predstavljanje  bogatog i autentičnog programa naše udruge kao istaknute organizacije civilnog društva i 9. Centra znanja. Naša nazočnost na ovom važnom događaju omogućila je vrijednu razmjenu iskustava te izgradnju mostova s drugim stručnjacima i aktivistima iz područja filantropije. Naš cilj je bio osnažiti našu buduću djelatnost te pridonijeti općem razvoju udruge i unaprjeđenju življenja hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Delegacija HVIDR-a RH, bili su član Predsjedništva i Glavnog odbora HVIDR-a RH i  predsjednik HVIDR-a Splitsko-dalmatinske županije (Marko Gudelj), predsjednik Suda časti HVIDR-a RH (Jure Milas), član Nadzornog odbora HVIDR-a RH (Ivan Mršić) i predsjednik udruge HVIDR-a Trogir (Ivica Baturina), koji su kroz predstavljanje u parku Josipa Jurja Strossmayera, u Splitu poznat i kao Đardin/Gradski perivoj, dali su svoj doprinos kroz ovu jedinstvenu priliku važnu  za napredak naše udruge i ostvarivanje naših ciljeva.

Očekujemo da će ova vrijedna interakcija imati dugoročni pozitivan učinak na rad HVIDR-a RH i naše nastojanje da pružimo potporu našim članovima i zajednici.

Uistinu se ponosimo sudjelovanjem na PHILEA Forumu, a vjerujemo da će ova jedinstvena prilika otvoriti vrata za daljnju suradnju s utjecajnim zakladama i organizacijama civilnog društva diljem Europe i šire. Ova iskustva će biti neizmjerno vrijedna za napredak naše udruge i ostvarivanje naših ciljeva.