Posjet HVIDR-a RH EU parlamentu
25.11.2013.

autor Hvidra RH

“Ponosna sam što u ove velike dane za Hrvatsku kada osjećamo istovremeno ponos i tugu mogu ugostiti hrvatske branitelje iz cijele Hrvatske Europskom parlamentu te im na ovaj način iskazati zahvalnost za žrtvu koju su podnijeli za grad Heroj i za Hrvatsku“, naglasila je Šuica.

Predsjedništvo HVIDRA-e (Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata) i predsjednici županijskih organizacija na čelu sa saborskim zastupnikom Josipom Đakićem, stigli su u ponedjeljak u trodnevni posjet Europskom parlamentu u Strasbourgu na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice.

„Zahvaljujući tim hrabrim ljudima Hrvatska je danas slobodna zemlja i članica Europske unije, a hrvatski jezik je 24. službeni jezik EU, zato je bitno, danas kada imamo slobodu, pokazati našim braniteljima gdje se u miru brane hrvatski interesi“, istaknula je Šuica.

U Strasbourgu će predstavnici HVIDRA-e uz obilazak Europskog parlamenta i druženje sa zastupnicom Šuicom prisustvovati i predavanju o radu Europskog parlamenta, nakon čega će pratiti plenarno zasjedanje Europskog parlamenta.

„Ovom prigodom branitelji će imati priliku posjetiti i izložbu koju je u Europskom parlamentu organizirao ured kolege Stiera, a otvorio i novoizabrani predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul. Hvalevrijedna izložba pod nazivom „Vukovar europska poruka mira“ je znak da i Europa nije zaboravila na ratna stradanja u Hrvatskoj i na Vukovar”, zaključila je zastupnika Dubravka Šuica.

[nggallery id=21]