Potpora 100-postotnim HRVI iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske
08.11.2014.

autor Hvidra RH

Članovi Udruge HVIDR-a Belišće zajedno sa članovima udruga veterana 3. i 5. gardijske brigade, vinkovačkom udrugom dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te udrugom specijalne policije, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i mladež iz Nuštra, dana 5. i 6. studenoga (srijeda i četvrtak) …Članovi Udruge HVIDR-a Belišće zajedno sa članovima udruga veterana 3. i 5. gardijske brigade, vinkovačkom udrugom dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te udrugom specijalne policije, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara i mladež iz Nuštra, dana 5. i 6. studenoga (srijeda i četvrtak) svojim odlaskom na prosvjed pred Ministarstvo branitelja u Zagreb dali su potporu 100-postotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i braniteljima Republike Hrvatske u ostvarivanju zajedničkih ciljeva u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku.

Dana je potpora prosvjednicima protiv rada Ministarstva branitelja koje je samo po svom imenu ministarstvo hrvatskih branitelja, ministarstvo koje sustavno, protupravno i protuustavno umanjuje prava i diskriminira hrvatske branitelje te izjednačava žrtvu i agresora iz Domovinskog rata.

Ovim odlaskom Udruga HVIDR-a Belišće je i osobnom nazočnošću pokazala cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da hrvatske branitelje vežu zajedništvo i ljubav prema Domovini Hrvatskoj koju smo iskazali tijekom Domovinskog rata kao i sada kada na demokratski način prosvjedujemo protiv društvenih anomalija u borbi za bolju i pravedniju Hrvatsku za koju su mnogi hrvatski branitelji i građani Republike Hrvatske dali svoje živote.

Dolaskom pred Ministarstvo branitelja članovi Udruge HVIDR-a Belišće, paljenjem sviječe i minutom šutnje odali su počast Nevenki Topalušić, preminuloj heroini, prosvjednici i 100-postotnoj HRVI prve skupine, te svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.