Potpora Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara
03.09.2013.

autor Hvidra RH

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem dajemo punu podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njihovim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje postavljanja čirilićnih natpisa u Vukovaru. Smatramo da je krajnje bezobzirno i nedopustivo nasilno postavljanje natpisa na čirilici u Gradu Heroju Vukovaru simbolu obrane u Domovinskom …U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem dajemo punu podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njihovim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje postavljanja čirilićnih natpisa u Vukovaru. Smatramo da je krajnje bezobzirno i nedopustivo nasilno postavljanje natpisa na čirilici u Gradu Heroju Vukovaru simbolu obrane u Domovinskom ratu u vrijeme kada se još traga za 1700 osoba nestalih u agresiji na Republiku Hrvatsku i kada su još uvijek svježe rane poginulih hrvatskih branitelja i svih hrvatskih građana.

Osobito smo zgroženi načinom na koji su postavljeni čirilićni natpisi, tajno pod okriljem noći, što govori da su oni koji su to naredili svjesni da nemaju nikakvu potporu u narodu za svoje postupke, te je krajnje licemjerno pozivanje na odredbe zakona, kada je jasno da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za postavljanje istih.

Ovim putem najoštrije osuđujemo aktualne postupke nadležnih državnih tijela i uporno inzistiranje visokih državnih dužnosnika na osporavanju prava hrvatskog naroda pod navodnim poštivanjem prava manjina (nakon brutalne srpske agresije na RH), rušenje demokracije, uhićenja prosvjednika i gašenje legitimnog prava na prosvjed, te nepoštivanje osnovnog pijeteta prema gradu Vukovaru i Domovinskom ratu.

Smatramo da su ovim postupcima srušene osnovne civilizacijske vrijednosti i poštivanje žrtava palih za obranu suverenosti RH i digniteta Domovinskog rata. Pozivamo sve naše članove da se okupe u što većem broju u Vukovaru, te se priduže legitimnom prosvjedu Stožera i izraze svoje protivljenje ćirilici u Gradu Heroju Vukovaru.

Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH
JOSIP PERIŠA

Predsjednik HVIDR-a RH
JOSIP ĐAKIĆ