Priopćenje za javnost
16.10.2020.

autor Hvidra RH

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske, ovim putem oštro osuđujemo ekstremistički čin šokantnog napada na zgradu Vlade RH u kojem je teško stradao mladi hrvatski policajac na službenoj dužnosti.
Ovaj neshvatljivi čin nasilja i pokušaj ubojstva državnog službenika od strane druge mlade osobe, bez ikakvog motiva, nema nikakvog opravdanja, te moramo svi zajedno raditi na zaustavljanju daljnje radikalizacije i netolerancije u hrvatskom društvu.
Ovim putem dajemo punu podršku Vladi Republike Hrvatske i svim državnim institucijama u borbi protiv terorizma i svih oblika radikalizacije hrvatskog društva, te ih pozivamo da nastave raditi na izgradnji zajedništva, tolerancije, međusobnog uvažavanja i jačanja pravne države, u duhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata.
Kao što su se hrvatski branitelji u pravom trenutku ujedinili i stali u obranu naše Domovine, duboko vjerujemo da će i danas, svi hrvatski domoljubi zaboraviti na trenutne nesporazume, te pomoći institucijama hrvatske države u izgradnji pravih vrijednosti hrvatskog društva.
Radi doprinosa društvu tolerancije i napretka, pozivamo sve naše članove i sve hrvatske branitelje koji posjeduju ili imaju saznanja o posjedovanju ilegalnog oružja iz Domovinskog rata, da se odazovu akciji i programima povrata istog nadležnim institucijama.
Slijepo nasilje terorizma ne smije imati mjesta u našoj Domovini.