Priopćenje za javnost
05.10.2023.

autor Hvidra RH

U cilju jačanja i modernizacije Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ovim putem podržavamo stratešku odluku Vlade RH o ulaganju u obrambenu sigurnost Republike Hrvatske, na temelju koje će naše nebo braniti francuski višenamjenski borbeni avioni Rafale.

Dolaskom prvog od dvanaest kupljenih najboljih borbenih aviona današnjice, prije nekoliko dana, temeljem realizacije ukupnog koncepta zaštite snaga i razvoja domovinske sigurnosti, dolazi do velikog osnaživanja nacionalne sigurnosti i međunarodnog položaja naše zemlje kao saveznika u okviru NATO-a i partnera unutar Europske unije.

U ovim povijesnim trenucima sa posebnim se dignitetom prisjećamo hrabrosti hrvatskih branitelja koji su potpuno nezaštićeni, pod embargom oružja, krenuli u obranu od velikosrpske agresije, ali su vođeni srcem, istinom i domoljubljem, nadmoćno pobijedili u pravednom i obrambenom Domovinskom ratu.

Posebno nas ispunjava ponosom ovo ulaganje u moćno i sposobno ratno zrakoplovstvo, kojim se ostvaruje iznimni napredak u dugoročnom opremanju i modernizaciji Oružanih snaga RH, čime se zasigurno dostojno ostvaruje vizija prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, o snažnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, koja preuzima značajnu ulogu u zaštiti nacionalne i  međunarodne sigurnosti.

Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH                                                 Predsjednik HVIDR-a RH

Josip Periša                                                                                                     Josip Đakić