PRIOPĆENJE ZA JAVNOST – osuda izjava predsjednika Milanovića
20.05.2020.

autor Hvidra RH

U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem najoštrije osuđujemo današnju sramotnu izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji se, govoreći na komemoraciji u Jasenovcu, grubo obrušio na legitimnu postrojbu Oružanih snaga RH – Hrvatskih obrambenih snaga i spomen ploču postavljenu u čast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Novsku, ne propustivši vrijeđanje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Pri tom je, aludirajući na spomen ploču, s gnušanjem, izjavio: „To treba maknut’, bacit’ negdje. To nema veze s Domovinskim ratom. Svi znamo da je predsjednik Tuđman samo vrebao priliku kada da paravojne formacije pripoji pod svaku cijenu Hrvatskoj vojsci i to je uspjelo odmah ’92. godine. Onaj tko se borio za Hrvatsku i misli da se borio ’91. godine pod ‘Za dom spremni’, nije se on borio za hrvatsku državu, odnosno, nije se borio samo za hrvatsku državu nego i za restauraciju države iz ’41. godine. I to je potpuno jasno“.

Svima koji su mislili da se Zoran Milanović promijenio kada je izabran na mjesto predsjednika Republike Hrvatske, pričajući o apstraktnom zajedništvu, upravo je dokazao suprotno, najneuspješniji hrvatski premijer, koji na novom radnom mjestu nastavlja svoj rad na razdvajanju i rušenju, blaćenju vrijednosti Domovinskog rata i prijeziru prema hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Dok su pripadnici HOS-a krvarili na prvoj crti bojišnice braneći našu zemlju od velikosrpskog agresora, Zoran Milanović nije nikada osjetio potrebu da se odazove i sudjeluje u obrani Domovine, već je kukavički pobjegao od te časne dužnosti.

Današnjim nastupom upravo na komemoraciji u Jasenovcu pokazao je da mu ništa nije sveto, da mu nisu sve žrtve iste, te da nema nikakve civilizacijske dosege ni poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za obranu svake stope hrvatske zemlje po kojoj on sada slobodno hoda i koji su mu omogućili da na slobodnim i demokratskim izborima postane predsjednik Republike e.