Promocija knjige „Čovjek i njegova sjena“ dr. Ante Kovačevića
26.11.2014.

autor Hvidra RH

Knjiga Čovjek i njegova sjena svjedoči o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sistema i prakse bivše Jugoslavije, ali i potrebi oproštenja i pomirenja. U predstavljanju knjige autor če iznijeti svoja sjećanja i dokumente kako bi opisao vlastita stajališta o događajima i ljudima iz vremena komunističke represije, koju je sam imao prilike osjetiti na vlastitoj koži. Pritom se osvrnuti na susret sa svojim bivšim progoniteljima, udbašima. No, poruka knjige ipak leži u praštanju i pomirenju.

Knjiga Čovjek i njegova sjena svjedoči o progonu političkih neistomišljenika, montiranim sudskim procesima te grijesima komunističke ideologije, totalitarnog sistema i prakse bivše Jugoslavije, ali i potrebi oproštenja i pomirenja.

U predstavljanju knjige autor če iznijeti svoja sjećanja i dokumente kako bi opisao vlastita stajališta o događajima i ljudima iz vremena komunističke represije, koju je sam imao prilike osjetiti na vlastitoj koži. Pritom se osvrnuti na susret sa svojim bivšim progoniteljima, udbašima. No, poruka knjige ipak leži u praštanju i pomirenju.

U sklopu promocije knjige biti če prikazan videoisječak iz emisije HRT-a Hrvatska uživo u kojemu dr. Kovačević, zajedno sa Željkom Kekićem, čovjekom koji ga je kao tajni agent UDBA-e za vrijeme komunističkog režima uhodio, progovara o nastanku knjige i potrebi lustracije u hrvatskom društvu.

Kroz životnu priču “Čovjeka i Sjene” koji su se nakon 30 godina upoznali u demokratskoj, poslijeratnoj Hrvatskoj, prikazana je i sadašnja stvaranost Hrvatske u kojoj glavnu riječ, kako tvrde, vode bivši udbaši.