„Putevima sjećanja ratnika kroz edukaciju, izdavaštvo i umjetničku suradnju sa djecom i mladima do promicanja istine o Domovinskom ratu u RH i BiH“
22.01.2019.

autor Hvidra RH

Povodom realizacije aktivnosti projekta „Putevima sjećanja ratnika kroz edukaciju, izdavaštvo i umjetničku suradnju sa djecom i mladima do promicanja istine o Domovinskom ratu u RH i BiH“, tijekom 2018. godine nastavljena je suradnja sa Dječjim zborom „Zagrebački anđeli“ na snimanju i promociji pjesme o braniteljima i sjećanju na Domovinski rat – „Domovino moja mila“. Pjesma je premijerno izvedena u dvorani Vatroslav Lisinski  u Zagrebu dana 27. svibnja u izvođenju DZ „Zagrebački anđeli“ i klape Kampanel u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba.

Povodom obilježavanja 27. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Grada Vukovara, dana 16. studenog.2018. u prostorijama Hrvatske katoličke župe u Salzburgu u Austriji, održano je predavanje pod nazivom „Bitka za Vukovar – Grad heroja“. Predavanje je održao gospodin Borna Marinić, magistar povijesti i gospodin Luka Tripalo, književnik. Istog dana održana je i Sveta misa za sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata u crkvi Sv. Andrije, te je obilježavanje završeno u nedjelju 18. studenog, kada je tijekom Svete mise u 8:00 sati, a i po završetku iste, pred prepunom Crkvom nastupio Dječji zbor “Zagrebački anđeli“, koji su pjesmu „Domovino moja mila“ posvećenu braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata premijerno izveli izvan granica Lijepe naše i tako svojim glasovima uljepšali sjećanje na ovaj tužni dan mnogobrojnim Hrvatima iz dijaspore, među kojima je najzapaženiji bio Niko Kovač, bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije i sadašnji glavni trener nogometnog kluba „Bayern Muenchen“.