Solidarno i odgovorno
25.01.2022.

autor Hvidra RH

Temeljem provođenja aktivnosti vezanih uz provedbu projekta „Solidarno i odgovorno – HVIDR-a RH u aktivnostima ublažavanja posljedica bolesti COVID-19“ u svrhu zaštite zdravlja i prevladavanja negativnih posljedica uslijed epidemije bolesti, HVIDR-a RH odlučila je odgovoriti na izazove s kojim se suočavaju socijalno i materijalno ugrožena kućanstva branitelja  u posebno teškim životnim okolnostima i riziku od siromaštva.

Slijedom navedenog osnovana je provedbena komisija koja je upoznata sa situacijom na terenu, te su u skladu sa informacijama koje su imali ostvarili kontakt sa sedam najugroženijih obitelji. Nakon više posjeta i obilazaka njihovih domova, te kroz  razgovor sa članovima obitelji saznali su koji ih problemi najviše muče i što im je najpotrebnije. U skladu s tim, netom prije Božića,  svakoj obitelji kupljene su i uručene namirnice i osnovne kućne i higijenske potrepštine u vrijednosti od 2.000,00 kuna, te je tako podijeljena humanitarna pomoć u ukupnoj vrijednosti od 14.000,00 kn.

Kao i u brojnim situacijama ranije, pomoć koju smo kroz ovaj projekt pružili našoj najranjivijoj skupinii bila je poruka kojom smo željeli dati do znanja da nisu sami, ni zaboravljeni, a posebice u krizi uzrokovanoj koronavirusom.