Svečano zatvaranje 24. Svehrvatskog športskog natjecanja invalida Domovinskog rata
16.04.2019.

autor Hvidra RH

U gradu heroju, Vukovaru, podjelom trofeja završen je 24. SŠNIDOR, koji je održan pod visokim pokroviteljstvom državnog vrha, predsjednice RH, Hrvatskog Sabora i Vlade HR, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara.

Više od 1.100 invalida sportaša Domovinskog rata natjecalo se u 9 disciplina. Naime, zbog lošeg vremena otkazana je tradicionalna utrka u invalidskim kolicima, a na sportskim borilištima u Vukovaru, Borovu Naselju, Vinkovcima i Nuštru, vodila se borba za što bolji plasman.

Kao i prijašnjih godina, pobjednički pehar otišao je u hrvatsku prijestolnicu, čiji su sportaši članovi HVIDR-e grada Zagreba osvojili sveukupno 195 bodova. Ekipa Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije uspjela je ponoviti sjajan plasman iz Poreča i Makarske, te po treći put uzastopno osvojila drugo mjesto sa osvojenih 159 bodova. Treća je bila HVIDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije sa 140 bodova.

Najviše prvih mjesta osvojili su slavodobitnici iz Zagreba koji su slavili u elektronskom pikadu, streljaštvu, šahu i sportskom ribolovu. Istodobno, sportaši iz naše županije bili su najuspješniji na visećoj kuglani. U ostalim sportovima slavili su članovi HVIDR-a: u boćanju Splitsko-dalmatinske županije, kuglanju Ličko-senjske, plivanju Karlovačke, a u stolnom tenisu Varaždinske županije kojoj je pripao ovogodišnji trofej fair playa. Uz prvo mjesta u visećoj kuglani, našu su šahisti bili brončani, a do bronce su stigli i sportski ribolovci.

Nakon održanih natjecanja, članovi ZUiČ HVIDR-a VPŽ, predvođeni predsjednikom HVIDR-a RH Josipom Đakićem, obišli su vukovarako groblje te odali dužnu počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenca i upaljenih lampiona. Također, naši su ratni vojni invalidi prisustvovali raznim predavanjima, kao i duhovnoj obnovi koju je vodio dušobrižnik hrvatskih branitelja đakon Vjekoslav Uvalić.

Najboljima su pehare uručili, te pritom čestitke uputili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Marijana Balić i predsjednik HVIDR-e RH i saborski zastupnik Josip Đakić, te: pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, general HV i HVO-o Mijo Jelić, legendarni hrvatski branitelj, pukovnik Ante Dugan Samuraj, zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić, savjetnik gradonačelnika Vukovara za hrvatske branitelje Tomislav Josić, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Krunoslav Šeremet, načelnik Policijske postaje Vukovar Mijo Bradić i dušobrižnik hrvatskih branitelja đakon Vjekoslav Uvalić. Jubilarni 25. SŠNIDOR održat će se ove jeseni.