TOMO MEDVED O VESNI NAĐ ‘Branitelji sude o svim državnim službenicima, vidjeli ste što su o njoj imali za reći tijekom 555 dana šatora’
16.03.2017.

autor Hvidra RH

Ministar branitelja Tomo Medved u utorak je komentirao premještaj Vesne Nađ iz njegovog ministarstva u Ministarstvo uprave, o čemu se zadnjih dana pričalo u medijima u kontekstu napada Josipa Đakića na ministra uprave Ivana Kovačića,piše Dnevnik.hr.

Medved je na početku novinare podsjetio da je gospođa Nađ u Ministarstvu branitelja radila 19 godina pa se zapitao po čemu bi jedan djelatnik trebao ostati u istoj ustanovi do mirovine, piše Dnevnik.hr

Također je dodao da o svim državnim službenicima u Ministarstvu branitelja (uključujući i samog ministra) sude sami branitelji:

– Imali ste priliku 555 dana vidjeti na koji način je populacija hrvatskih branitelja ocijenila rad gospođe Vesne Nađ – poručio je ministar Medved i podsjetio da je tijekom navedenog prosvjeda preminula i jedna braniteljica, ratni vojni invalid, gospođaTopalušić.

– O osobnosti i karakteru gospođe Nađ govori to da ni tada nije izišla iz Ministarstva, pružila potporu, odnosno ponudila svoju ostavku – rekao je ministar Medved.

Ministar ističe da je njegovo ministarstvo po pitanju postupanja prema službenici postupilo profesionalno i odgovorno, u trenutnoj te i u prethodnoj vladi, bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. Najavio je i priopćenje za medije u kojem će se obznaniti svaki detalj postupanja koje je dovelo do situacije u kojoj je ministar uprave, Mostov Ivan Kovačić, prijetio ostavkom.