Tribina “Istina o Domovinskom ratu u RH i BiH
14.10.2014.

autor Hvidra RH

Temeljem provođenja projekata „Istina o Domovinskom ratu u RH i BiH“, kao i projekta Suradnje sa udrugama iz drugih zemalja odobrenih na javnom natječaju Ministarstva branitelja, dana 27. rujna 2014. godine, u organizaciji HVIDR-a RH u Baškom Polju održana je tribina pod nazivom “Istina o Domovinskom ratu u RH i BiH”.

Temeljem provođenja projekata „Istina o Domovinskom ratu u RH i BiH“, kao i projekta Suradnje sa udrugama iz drugih zemalja odobrenih na javnom natječaju Ministarstva branitelja, dana 27. rujna 2014. godine,  u organizaciji HVIDR-a RH u Baškom Polju održana je tribina pod nazivom  “Istina o Domovinskom ratu u RH i BiH”.

Riječ je o zajedničkom projektu čiji su partneri Hrvatski dokumentacijski centar Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini i udruge iz Domovinskog rata Bosne i Hercegovine, među kojima je i HVIDR-a HVO-a Herceg Bosna. Moderator tribine bio je predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić.

Na ovu temu predavanje je o zajedničkom projektu održao Željko Raguž, v.d. ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, kao i Jasna Zlomislić, predsjednica Zajednice županijskih zajednica udruga obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata HVO HB Mostar, Dragan Radić, predsjednik HVIDR-a HVO HB, Lazar Martinović, predsjednik Udruge nositelja visokih ratnih odličja HVO HB i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne, te predstavnici Ministarstva branitelja nadležni za poslove branitelja BiH, kao i predstavnici lokalne vlasti.

Nakon održane prezentacije projekata, te rasprave po pitanjima branitelja, doneseni su zaključci o provođenju aktivnosti za razvijanje daljnje suradnje srodnih udruga iz dviju zemalja, kao i promicanju vrijednosti Domovinskog rata u RH i BiH.