Virovitička HVIDR-a obilježila 18. obljetnicu
27.02.2010.

autor Hvidra RH

U prigodi obilježavanja 18-te obljetnice osnivanja Udruge HVIDR-a Republike Hrvatske, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz …

Delegacije HVIDR-e, Županije, Virovitice, mnogobrojnih udruga, odali počast hrvatskim braniteljima

U prigodi obilježavanja 18-te obljetnice osnivanja Udruge HVIDR-a Republike Hrvatske, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Gradskom groblju u Virovitici, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve one koji su život dali za Domovinu Hrvatsku.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odala su izaslanstva HVIDR-e koje je predvodio predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Nenad Križić, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije koje je predvodio župan Tomislav Tolušić, izaslanstvo Grada Virovitice s gradonačelnikom Ivicom Krinom na čelu te mnogobrojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije.

Nakon polaganja vijenaca, održan je prijem župana Tomislava Tolušića za čelnike Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije kojom prigodom je Nenad Križić županu Tolušiću u znak zahvale i potpore koju župan i županija daju HVIDR-i VPŽ, uručio pjesmu „Gospa od Voćina” Hrvatina Bunjevčeva Slatinjanina.

Održana svečanost povodom 18 obljetnice HVIDR-e

Svečano je bilo u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije gdje je održana svečanost u povodu obilježavanja 18-te obljetnice osnivanja HVIDR-e Republike Hrvatske i kojoj su nazočili mnogi uvaženi gosti.

Nazočne je na startu pozdravio Nenad Križić predsjednik Zajednice udruga HVIDR Virovitičko-podravske županije, a potom su brojni govornici, među kojima su bili i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, naglasili važnost i Domovinskog rata u stvaranju jedine Domovine Hrvatske.

Naglasili su kako bez žrtve hrvatskih branitelja ne bi bilo niti današnje slobodne Hrvatske te da se sjećanja i istina o Domovinskom ratu nikada ne smiju zaboraviti te da će i županija i grad Virovitica i nadalje davati punu potporu kako za HVIDR-u tako i ostale udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Dodijeljene zahvalnice

U sklopu svečanosti, dodijeljene su i zahvalnice povodom Dana HVIDR-e za nesebičan doprinos pri osnivanju i radu na ostvarivanju ciljeva Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije koje su dodijeljene: Dragutinu Ihasu, Željku Domjaniću, Mili Bičaniću, Siniši Novaku, Tihomiru Degmečiću, Zvonku Goričkom, Zdravku Kovačevu, Antunu Gutiću, Željku Ribiću, Zvonimiru Rengelu, Stjepanu Kranjecu, Mladenu Černeliju i Josipu Đurešu.

Osim toga, dodijeljene su i Zahvalnice za stalno medijsko praćenje rada Zajednice udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i doprinos primjerenom upoznavanju javnost s radom istih.

Zahvalnice su dobili: Marija Lovrenc, Dragutin Šantoši, Trpimir Markotić, Zlatko Ciprijanović, Kristijan Toplak, Radio postaja Pitomi radio, Petar Žarković, Robert Turkalj, Bruno Sokele, Goran Gazdek, Tonino Rađenović, Vinko Gazdik, Antonio Jurkin.

Podsjetimo, prva podružnica hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata na području Republike Hrvatske osnovana je 16. svibnja 1992. godine u Virovitici, a potom su uslijedila osnivanja Udruga HVIDR-a i u ostalim gradovima na području Virovitičko-podravske županije, dok je Zajednica udruga HVIDR-a VPŽ osnovan 1998. godine.

[nggallery id=7]