Virovitičko-podravska županija odličan domaćin Susreta djece hrvatskih branitelja
28.06.2010.

autor Hvidra RH

U četiri hrvatske regije, održavala su se Međužupanijska izlučna regionalna natjecanja „Susreta …U četiri hrvatske regije, održavala su se Međužupanijska izlučna regionalna natjecanja „Susreta djece hrvatskih branitelja“. Domaćin izlučnog natjecanja za Virovitičko-podravsku županiju bila je Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata županije, a natjecala su se djeca iz Varaždinske, Međimurske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije.

Svečanosti otvorenja nazočili su, između ostalih, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Robertino Repić,… i mnogi drugi, koji su zajedno s predstavnikom djece hrvatskih branitelja, neposredno pred natjecanja , na spomeniku 136. slatinske brigade položili vijence i zapaliti svijeće poginulim hrvatskim braniteljima.

Kao domaćin slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš neposredno pred otvorenje igara pozdravio je goste, odnosno sve sudionike. Susrete djece hrvatskih branitelja otvorio je župan Tomislav Tolušić. Obojica su istaknula kako je posebna čast Virovitičko-podravskoj županiji biti domaćinom jednog ovakvog događaja kojim se potvrđuje pozitivno mišljenje o Domovinskom ratu.

Sudionici su se u prostorima OŠ Eugena Kumičića i SS Marka Marulića natjecali u športskim disciplinama, društvenim igrama, a priređene su i kulturne radionice. Sudionici iz naše županije zapažene rezultate osvojili su u stolnom nogometu (1. mjesto Domagoj Milošević i Luka Pastuović i 3.mjesto Tin Sušanj i Matej Drainka), pikadu ( 2. mjesto Marin Puš), glazbenoj radionici (1.mjesto Andrijana Rejman i 3.mjesto Višnja Šljivac) i 1.mjesto u odbojci.

Najuspješnije ekipe i pojedinci putuju na finalno natjecanje. Pokrovitelji ovoga događaja bili su Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata VPŽ , Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. (vpz.hr)