Zagrebačka HVIDR-a spriječila deložaciju 40-postnog ratnog vojnog invalida
02.10.2010.

autor Hvidra RH

Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida grada Zagreba izvijestila je da je spriječila deložaciju …
Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba podignula je sve mjerodavne na noge i stala u zaštitu svog člana te nakon teška tri sata pregovora uspjela odgoditi deložaciju, priopćeno je danas iz te udruge.

Nakon drame Vuković ističe kako je bio očajan jer je dva dana pokušavao doći do nadležnih te da je na kraju osobno zatražio pomoć izravno od Zajednice udruga HVIDR-a grada Zagreba kako ne bi ostao sam i nezaštićen te sad vjerojatno na cesti.

Predsjedništvo HVIDR-e učinilo je sve i vrlo brzo su se okupili u velikom broju, alarmirali i podignuli sva tijela, uključili saborskog zastupnika predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića u cijelu akciju, sve vrijeme bili uz Vukovića te na kraju uspjeli spriječiti i odgoditi deložaciju.

Kako se ističe u priopćenju, zagrebačka HVIDR-a izražava zabrinutost zbog sve češćih deložacija ratnih vojnih invalida, za što je očito suodgovoran Željko Uhlir, bivši pročelnik gradskog ureda za upravljanjem imovinom, jer je zadnjih dana svog mandata pokrenuo stotine tužba protiv branitelja i ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, koji se zbog toga svakodnevno nalaze s obiteljima gotovo na ulici.
Pozvali smo i opet pozivamo sve hrvatske branitelje i invalide Domovinskog rata iz Zagreba, koji se nalaze u gradskim, državnim i drugim stanovima a nisu riješili svoj status, da se jave Zajednici udruga HVIDR-a grada Zagreba u Slovenskoj 21, kako bi zajednički pokušali riješiti stambena pitanja i deložacije, navodi se u današnjem priopćenju.

Također, HVIDR-a poziva predstavnike ministarstva branitelja, MUP-a, MORH-a, gradskog poglavarstva i zagrebačkog gradonačelnika kako bi se zajednički dogovorili o načinu rješavanja stambenih pitanja hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata.

Ovakve situacije, u kojima se ugrožava cijela obitelj, mogu izazvati samo brojne i neželjene posljedice, ističe u današnjem priopćenju zagrebačka HVIDR-a.

Inače Jure Vuković iz gradskog stana trebao je biti deložiran jutros, kako je navela HVIDR-a, iako ima bolesnu suprugu i dijete s invaliditetom. Kći Ivana nedavno je operirana i sada se nalazi na poslijeoperativnoj kućnoj njezi.

Izvor: Dnevno.hr