Zajedničke snage za srušene nade
25.01.2022.

autor Hvidra RH

Projekt „Zajedničke snage za srušene nade“

Slijedom provedbe aktivnosti odobrenih na Javnom pozivu Ministarstva hrvatskih branitelja tijekom 2021. godine, radili smo na realizaciji projekta HVIDR-a RH pod nazivom „Zajedničke snage za srušene nade“ u aktivnostima ublažavanja posljedica potresa 28./29. prosinca 2020. i 2021. u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U svrhu zagovaranja pozitivnih društvenih promjena, kroz aktivnosti provođenja javnih akcija, grupa podrške, kampanja, društveno odgovornih i humanitarnih aktivnosti, u izvanrednim uvjetima zaustavljanja virusa COVID-19, hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata, stavili su se na raspolaganje nadležnim institucijama u svrhu zaustavljanja širenja zaraze na području cijele Republike Hrvatske, te su i u ovom izvještajnom razdoblju nastavili realizaciju svoga rada ponajviše kroz stožere civilne zaštite u matičnim gradovima i županijama, gdje su pokazali izniman stupanj solidarnosti i zajedništva kroz aktivnosti usmjerene ka pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i svim potrebitima u teškim životnim, zdravstvenim i socijalnim uvjetima, pogođenih ovom pandemijom, kao i posljedicama potresa u Zagrebu i Sisačko-Moslavačkoj županiji.

Nastavkom aktivnosti iz 2020. godine, kada smo slijedom projekta „Umanjimo stres koji nosi potres“ pomogli 17 članova udruga HVIDR-a Grada Zagreba kroz humanitarne i psihosocijalne akcije podrške, te pomoći u sufinaciranju obnove njihovih obiteljskih kuća stradalih u razornom potresu u Zagrebu, tijekom 2021. godine, nastavili smo raditi na pomoći našim članovima stradalima u razornim potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju, te smo tako, temeljem projekta “Zajedničke snage za srušene nade”, uz kontinuirane aktivnosti obilaska, organiziranja grupa podrške i pružanja stručne pomoći psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pomogli 5 najugroženijih članova iz područja Petrinje, Siska i Topuskog, sufinanciranjem troškove obnove i kupnjom građevinskog materijala za obnovu njihovih stambenih objekata srušenih u razornim potresima.