Zajedničke snage za srušene nade

sij 25, 2022 | Ostale vijesti

Projekt „Zajedničke snage za srušene nade“

Slijedom provedbe aktivnosti odobrenih na Javnom pozivu Ministarstva hrvatskih branitelja tijekom 2021. godine, radili smo na realizaciji projekta HVIDR-a RH pod nazivom „Zajedničke snage za srušene nade“ u aktivnostima ublažavanja posljedica potresa 28./29. prosinca 2020. i 2021. u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U svrhu zagovaranja pozitivnih društvenih promjena, kroz aktivnosti provođenja javnih akcija, grupa podrške, kampanja, društveno odgovornih i humanitarnih aktivnosti, u izvanrednim uvjetima zaustavljanja virusa COVID-19, hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata, stavili su se na raspolaganje nadležnim institucijama u svrhu zaustavljanja širenja zaraze na području cijele Republike Hrvatske, te su i u ovom izvještajnom razdoblju nastavili realizaciju svoga rada ponajviše kroz stožere civilne zaštite u matičnim gradovima i županijama, gdje su pokazali izniman stupanj solidarnosti i zajedništva kroz aktivnosti usmjerene ka pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i svim potrebitima u teškim životnim, zdravstvenim i socijalnim uvjetima, pogođenih ovom pandemijom, kao i posljedicama potresa u Zagrebu i Sisačko-Moslavačkoj županiji.

Nastavkom aktivnosti iz 2020. godine, kada smo slijedom projekta „Umanjimo stres koji nosi potres“ pomogli 17 članova udruga HVIDR-a Grada Zagreba kroz humanitarne i psihosocijalne akcije podrške, te pomoći u sufinaciranju obnove njihovih obiteljskih kuća stradalih u razornom potresu u Zagrebu, tijekom 2021. godine, nastavili smo raditi na pomoći našim članovima stradalima u razornim potresima koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju, te smo tako, temeljem projekta “Zajedničke snage za srušene nade”, uz kontinuirane aktivnosti obilaska, organiziranja grupa podrške i pružanja stručne pomoći psihosocijalnog osnaživanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, pomogli 5 najugroženijih članova iz područja Petrinje, Siska i Topuskog, sufinanciranjem troškove obnove i kupnjom građevinskog materijala za obnovu njihovih stambenih objekata srušenih u razornim potresima.