Završeno športsko natjecanje HVIDR-a RH – 19. SŠNIDOR
07.10.2013.

autor Hvidra RH

19. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske završeno je podjelom medalja i pehara na svečanoj večeri održanoj dana 5. listopada 2013. godine u Hotelu „Alem“ u Baškom polju u 21.00 sati.

Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata okupile su predstavnike svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH, HVIDR-u Grada Zagreba i HVIDR-u HVO Herceg-Bosne. 

19. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske završeno je podjelom medalja i pehara na svečanoj večeri održanoj dana 5. listopada 2013. godine u Hotelu „Alem“ u Baškom polju u 21.00 sati.

Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata okupile su predstavnike svih županijskih zajednica udruga HVIDR-a RH, HVIDR-u Grada Zagreba i HVIDR-u HVO Herceg-Bosne. Ovo veliko natjecanje kojem je Makarska domaćin drugi put u povijesti, obuhvatilo je deset športskih disciplina, poredano u 28 različitih sportskih kategorija.

U prepunoj dvorani hotela „Alem“ medalje su pobjednicima podijelili predsjednik HVIDR-a RH i saborski zastupnik g. Josip Đakić, dogradonačelnik Grada Makarske, g, Miroslav Družianić, te predsjednici županijskih zajednica udruga u sustavu HVIDR-a RH. Goste je zabavljala popularna pjevačica Zorica Andrijašević Dona sa svojim bendom.

Valja napomenuti da je prilikom uvodnog govora, predsjednik HVIDR-a RH, Josip Đakić dodijelio posebnu Zahvalnicu HVIDR-a RH g-dinu Branku Jurišiću, 100%-tnom HRVI-u I grupe iz Pule, aktivnom športašu u streljaštvu na gotovo svim SŠNIDOR-ima, a inače i članu Inicijativnog odbora za osnivanje HVIDR-a RH davne 1992. godine, za posebne zasluge u osnivanju krovne udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata RH.

Sjajan uspjeh u ukupnom plasmanu ostvarili su natjecatelji Grada Zagreba koji su već tradicionalno osvojili prvo mjesto sa 205 osvojenih bodova u svim športskim kategorijama, dokazali da su i dalje nepobjedivi, te ponovno preuzeli prijelazni pobjednički pehar.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Sisačko-moslovačke županije sa 180 osvojenih bodova, a treće mjesto osvojila je drugu godinu zaredom ekipa Virovitičko-podravske županije sa 167 osvojenih bodova.

U utrci u invalidskim kolicima 100%-tnih HRVI-a I grupe, prvo mjesto osvojio je Ivica Vujica iz ekipe Grada Zagreba, a trofej za Fair play osvojila je ekipa Vukovarsko-srijemske županije.

Pobjednici po športskim disciplinama:

  • Utrka u kolicima: Grad Zagreb
  • Boćanje: Dubrovačko-neretvanska županija
  • Kuglanje: Splitsko-dalmatinska županija
  • Viseća kuglana: Grad Zagreb
  • Plivanje: Grad Zagreb
  • El. pikado: Grad Zagreb
  • Stolni tenis: Zagrebačka županija
  • Streljaštvo: Karlovačka županija
  • Šah: Grad Zagreb
  • Športski ribolov: Koprivničko-križevačka županija